Remove this ad
avatar

Freya

Posts: 741

Administrator

Lead

Aug 16 05 1:01 AM

Tags : :

Biljke za zastitu : luk, cesnjak, akacija, bosiljak, cicak, breza, hrast, borovnica, imela, lovor, mandragora, kopriva, ruzmarin

Biljke za isceljivanje : kopriva, cesnjak, bor, lipa, kamilica

Biljke za ljubav i povecanje polne moci : crvena ruza, cvet bagrema, aloja, gardenija, jasmin, lavanda, mirta, ljubicica, jabuka

Biljke za povecanje intuicije i duhovni razvoj: ginseng, lavanda, maslacak, hmelj, lipa, timijan, kadulja, ruzmarin, safran, pelin, kamilica


Angelika
Angelica archangelica
Upotrebljava se za zastitu od bolesti, pa se verovalo da tera zle duhove i produzava zivot. Kada se doda u vodu za kupanje, odstranjuje uroke, a njen koren se moze nositi i kao zastitna amajlija, oko vrata ili pricvrscen na stomaku, u podrucju solarnog pleksusa. U medicini se koristi u obliku caja, koji ublazava tegobe lose probave, zgaravicu, hepatitis, bolesti crijeva, itd. Smatra se da poboljsava cirkulaciju i povecava protok energije u tijelu.

Baldrijan ili Valerijana
Valeriana officinalis
U ljubavnoj i seksualnoj magiji koristi se za ponovno povezivanje rastavljenih ljubavnika, polozena ispod jastuka leci nesanicu, a dodana u vodu za kupanje, pomaze da se telo procisti od razlicitih otrova i negativnih energija. U narodnoj medicini se koristi kao sredstvo za smirenje i lek protiv nesanice. Olaksava zivcanu napetost i fizicke bolove, snizava krvni pritisak, blazi menstrualne tegobe, itd. Oprez - ne preporucuje se ljudima sa losom cirkulacijom i niskim pritiskom !

Bor
Pinus spp.
Bor je za samane i vestice simbolizovao drvo besmrtnosti,pa se smatralo da svi njegovi delovi, kada se stave u talisman, sluze kao zastita od zla. Posvecen je boginji plodnosti Kibeli. U narodnoj medicini se koristi za lecenje akni, bronhitisa, reume, te je o caj i sirup od borovih iglica dobro sredstvo za ciscenje pluca kod pusaca i plucnih bolesnika

Breza
Betula alba
Koristi se za ljubavnu magiju, ostvaruje ljubavne zelje. Komadi brezine kore sluze za izradu ljubavnih talismana, kao i u svim vrstama Venerinih rituala. Sluzi i za zastitu od zla, te simboluje cistocu ljudske duse i njezinu besmrtnost. U medicini se koristi kao diuretik, te pomaze kod reume.

Beli luk
Allium sativum
Takodje sluzi za zastitu od zla i energetskih vampira. Stavlja se iznad vrata u kuci, ali i ispod kreveta, da otera nocne demone koji dolaze u san. Smatra se da je to jedna od najjacih biljaka za zastitu od svih vrsta negativnih, astralnih upliva. U narodnoj medicini se koristi i kao prirodni antibiotik, izvrsno sredstvo protiv prehlade i svih vrsta infekcija, jer jaca imunitet. Takodje je u novije vrijeme ustanovljeno da ima i snazno, antikancerogeno djelovanje. Preporucuje se koristenje belog luka u prehrani, u sto vecoj mjeri, tokom citave godine, kao zastita od razlicitih bolesti.

Jabuka
Malus spp.
Cvetovi jabuke se koriste u ljubavnoj magiji. Simbolizuju besmrtnost, , mladost i vecnu svezinu, a njeno drvo sluzi za izradu carobnih palica i razlicitih amajlija. U narodnoj medicini se koristi za lecenje zatvora, poboljsava probavu, cisti kozu, snizava holesterol i ima antikancerogeno djelovanje, pa se preporucuje njeno sto cesce konzumiranje tokom citave godine.

Kamilica
Matricaria chamomilla, Anthemus nobilis
U magiji se koristi kao sredstvo za privlacenje novca, te smiruje razdrazljivost i povecava sposobnost meditiranja i unutrasnjeg vidjenja. Takodje sluzi i kao sredstvo zastite od uroka. U narodnoj medicini se koristi za lecenje prehlade, raznih upala grla, nosa i ociju, ublazava dusevni nemir, nesanicu i predmenstrualne tegobe.
Quote    Reply   
Remove this ad
Remove this ad
avatar

8913774

Posts: 1,146 Antihrist

#1 [url]

Mar 23 06 7:31 PM

1. Bršljan
Hedera spp.

- Koristi se u ljubavnoj magiji, za povećanje i očuvanje polne želje kod bračnih partnera i izradu ljubavnih talismana. U kultu Dionisa bio je važna biljka sa kojom se Dionis ukrašavao, stavljajući bršljan na golo telo, sto je ženske posvećenice njegovog kulta dovodilo do mističnog zanosa ! U narodnoj medicini se koristi izvana, kao oblog za lečenje rana i gljivičnih obolenja kože.

2. Crveni luk
Allium cepa

- Štiti od zlih duhova. Kada se stavi u uglove kuće, apsorbira negativne energije, zlo i bolesti. Stavljen ispod jastuka, donosi proročanske snove. Sa njim se čisti i magijsko oruđe, mačevi i noževi. U medicini se koristi za smanjivanje krvnog pritiska, holesterola i sećera u krvi.

3. Glog
Crataegus oxycantha

- U narodnoj magiji se koristi u ritualima za povećanje plodnosti. Navodno štiti od munja i gromova, kao i od prirodnih katastrofa. Od njegovog drveta se izrađuju čarobni štapovi i stapići. U medicini se koristi za jačanje srca, sprečava arterosklerozu i snižava krvni pritisak.

4. Hmelj
Humulus lupulus

- Stavljen ispod jastuka, leči nesanicu. U medicini služi kao prirodno sredstvo za smirenje, no pomaže i kod upale mehura i različitih uroloških infekcija.

5. Hrast
Quercus spp.

- Spaljeni listovi hrasta čiste prostor i teraju bolesti. Takođe se njegovi plodovi koriste u svim ritualima za povećanje plodnosti i polne moći. Povećava seksualnu privlačnost. Od njegovog drveta se izrađuju i talismani za zaštitu. Kod Druida je hrast bio sveto drvo, te je simbolizovao dugovečnost, moć - fizičku, ali i duhovnu, te sposobnost unutrašnjeg viđenja. U medicini se listovi hrasta stavljaju kao oblog, koji pomaže zaceljivanje rana.

6. Jasmin
Jasminum officinale

- Koristi se u ljubavnoj magiji, za privlačenje ljubavi, njegovo eterično ulje povećava polnu moć i želju, a smatra se i da je izvrstan lek protiv frigidnosti. Donosi i proročanske snove. U medicini se koristi u aromaterapiji, kao sredstvo za lečenje depresije i živčanog nemira.

Quote    Reply   

#2 [url]

Mar 26 06 12:34 AM

Jorgovan

Njegov naziv
Syringa vulgaris L.,Porijeklom je sa Balkana i zemalja srednjeg Istoka
Njegovo arapsko-persijsko ime je likâk.

Berba
U prolece je najsvezije cvece,cvetovi i kora su mladi kao i grane.

Jezik cveca
Jorgovan :prijateljstvo,cistoca.
Beli jorgovan :cistoca,nevinost,devicanstvo, « zaljubljen sam u tebe »
Svetlo ljubicasti jorgovan : « moje srce je tvoje »
Purpurni jorgovan : uzbudjenost.

Medicinska svojstva
Gorak je pa ga zivotinje ne jedu.
Smanjuje temperaturu i tonik je pretezno dobar za probavu.

Caj za varenje:
pola sake suvog cveca u 1 l. vode,2-3 soljice dnevno.

Caj protiv groznice:
Pola sake suvog lisca(ili kore u slucaju da je jaka groznica)
Staviti u 1 l.vode,2-3 soljice dnevno.

Ulje od jorgovana za probavu ili protiv akutnog zglobnog reumatizma:
Potopiti prstohvat osusenog cveta u 1 l.maslinovog ulja i ostaviti 15 dana na suncu,filtrirati i masirati s time stomak ( za probavu) ili u slucaju reumatizma, bolna mesta.


Simbolika-
Pokloniti zeni beli jorgovan znaci priznati ljubav sa postovanjem
U Engleskoj,on je simbol smrti,dakle ne daje se kada je neko bolestan ;
-Pokloniti ljubicasti jorgovan,znak je prosidbe.On donosi srecu paru.

Magijska upotreba
-Jorgovan udaljava lose uticaje.
-Egzorcizam.
-Ljubicasti jorgovan cisti kuce koje su cesto posecene.


-Bledo ljubicasta sveca
-stapic od orlovih noktiju (biljka)
-jorgovan
-torbica od svile ili svetlo-ljubicastog pamuka
-mali ruzicasti kvarc ili ametist
Zapaliti svecu i stapic staviti cvece u torbicu i reci :

"Persefona ti sto silazis Hadu
Vodi me ka putu proslosti
Da bi otkrila ko sam bila
I da bi se vratila sa tim secanjem"

Staviti kristal u torbicu,udisati miris jorgovana,meditirati pomocu svece,ugasiti je pre spavanja.


Burning with you...

Quote    Reply   
Add Reply

Quick Reply

bbcode help